Vladimir Zelenski, după înceheierea operațiunii din Luțk: Nici într-o țară din lume nu există loc pentru terorism

by D M
Distribuiti mai departe...

Toţi cei 20 de pasageri ai unui autobuz luaţi ostatici marţi de un bărbat înarmat la Luţk, în vestul Ucrainei, au fost eliberaţi, a anunţat poliţia ucraineană, relatează AFP.

”Toţi ostaticii au fost eliberaţi!”, a anunţat pe Facebook viceministrul de interne ucrainean, Anton Hratcenko. Autorul atacului s-a predat poliţiei, a precizat o sursă a poliţiei ucrainene, potrivit agerpres.ro.

Președintele Vladimir Zelenski a transmis felicitări pentru finalizarea cu succes a operațiunii speciale de reținere a teroristului Maxim Krivoș și eliberare a ostaticilor.

„Felicit pe toți cei care au luptat întreaga zi pentru eliberarea oamenilor din Luțk și, de fapt, pentru viețile lor. Am urmărit cu toții îngrijorați desfășurarea evenimentelor, am elaborat planuri și le-am modificat în funcție de situație. Viața umană este cea mai importantă valoare. Nu am pierdut pe nimeni ”, a scris președintele pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că astăzi rudele și prietenii îi pot îmbrățișa pe toți cei care s-au aflat în autobuzul groazei. „Nici într-o țară din lume nu există loc pentru terorism”, a conchis Zelenski.

Amintim că marți, 21 iulie, un bărbat a luat ostatici aproximativ 20 de persoane aflate într-un autobuz în centrul oraşului ucrainean Luţk. Agresorul anunța că are asupra sa explozibili şi arme. Viceministrul de interne ucrainean Anton Hratcenko a scris pe Facebook că autorul luării de ostatici s-a prezentat sub numele de Maxim Krivoș, fără a preciza care sunt revendicările sau motivaţiile acestuia. După negocieri îndelungate, atacatorul s-a predat poliției. 

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.