Mai mulți chișinăuieni îl acuză pe primarul Ion Ceban de minciună. Edilul le-a promis un parc, dar în loc de copaci, a răsărit o spălătorie auto

by D M
Distribuiti mai departe...

Încă o dovadă că primarul Capitalei, Ion Ceban, una spune și alta face. ”Un nou loc abandonat va prinde viață. De astăzi încep lucrările de amenajare a unui nou scuar, la intersecția străzilor Liviu Deleanu și Șoseaua Balcani, acolo unde era stația terminus a microbuzelor de rută 103 și 121. În zona verde va fi instalat iluminatul public decorativ, precum și mobilierul urban (bănci și coșuri pentru gunoi)”, scria acum o lună edilul pe o rețea de socializare. Primarul menționa că lucrările de amenajare a scuarului se vor extinde pe circa 24 de ari și vor fi finisate într-o lună. Între timp, Ceban a permis unui ferme private construcția unei spălătorii auto pe terenul unde urma să fie amenajat acesta. Locuitorii din zonă sunt indignați, mai ales că angajații de la ÎM ”Spații Verzi” au tăiat copacii plantați de cătare locatarii blocului amplasat pe adresa șoseaua Balcani 8/2. Nemulțumirea oamenilor poate fi observată într-un filmuleț video, postat de fruntașul Partidului Nostru, Ilian Cașu, pe pagina sa de Facebook.

sos. Balcani 8/2 // spalatorie in loc de parc

Gepostet von Ilian Cașu am Dienstag, 21. Juli 2020

”Alături e un traseu international și copacii ne protejau de emisiile de gaze de eșapament ale autovehiculelor, dar i-au tăiat pe toți. Parcul promis cu siguranță nu-l vom vedea. Pe acest teren nici n-ar trebui să fie premise construcții, deoarece avem linie de înaltă tensiune. Ne interesează cine a permis vânzarea terenului și începerea lucrărilorde construcție. De ce eu nu am avut dreptul să-l cumpăr? A venit cineva cu kuliokul și l-a cumpărat. Domnule Dodon, domnule Ceban, explicați-ne, cum e posibil așa ceva?”, spune supărată o femeie.
”La postul NTV Ceban a arătat schema parcului, s-a lăudat cât de frumos va fi. În loc să construiacă un gard de protecție care să ne scape de zgomotul produs de mașini, ei ne fac spălătorie auto. Ceban a fost aici și cu zâmbetul pe față a promis că va amenaja parc pentru copii, dar s-a dovedit a fi un mincinos. Pentru a tăia un copac uscat trebuie să umbli cu anii după permisiune, dar în cazul dat copacii de pe 20 de ari pe care noi i-am sădit i-au tăiat în două ore. Avem în preajmă vreo trei spălătorii auto. Aici nu va fi intrare în oraș, dar ”pomoikă” (gunoiște)”, declară indignat un bărbat.
Oamenii afirmă că și un bloc din preajmă ar fi fost construit ilegal, iar la acea vreme, Ion Ceban, care încă nu deținea funcția de primar, organiza acțiuni de protest și le promitea că le va apăra interesele. Până la urmă, s-a dovedit că a aruncat vorbe-n vânt și casa oricum a fost construită. De asemenea, ei spun că în zonă sunt ape subterane, iar din cauza defrișării copacilor și a demarării lucrărilor de construcție a spălătoriei aută, există riscul alunecărilor de teren. Oamenii așteaptă explicații și i-au chemat la discții pe primarul Ion Ceban și pretorul sectorului Buiucani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.