fbpx

foto | Zi „cu spor” la frontieră. Ofițerii au depistat 9000 de țigări, sute de litri de combustibil și mai mult de o tonă de metal, toate transportate ilegal

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din Moldova au depistat peste 9000 de țigări ascunse, mai mult de o tonă de metal, dar și peste 300 de litri de combustibil – toate transportate ilegal. În același timp, trei persoane ar fi încercat să treacă frontiera având la sine acte false.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aseară, în zona de frontieră au fost depistate două microbuze cu ajutorul cărora ar fi fost transportat metal uzat fără actele necesare, dar și combustibil care ar fi fost sustras din locomotivele unui tren marfar. Vehiculele au fost observate de polițiștii de frontieră pe drumul de acces spre satul Talmaza. Șoferul, de 23 de ani, nu a putut prezenta nici un act pentru cele 1200 de kilograme de metal uzat, dar a declarat că materialul urmează să fie comercializat.

Câteva ore mai târziu, în regiunea de nord a țării, un alt conațional a fost prins în timp ce ar fi transportat ilegal combustibil. Bărbatul de 22 de ani se deplasa spre orașul Ocnița când a fost stopat pentru verificările de rigoare. Ca rezultat, în compartimentul marfar al microbuzului de model Mercedes Vito au fost numărate 11 butelii a câte 30 de litri fiecare. La examinarea conținutului s-a constatat prezența unui lichid incolor, cu miros specific de motorină. Șoferul microbuzului nu a putut prezenta actele corespunzătoare.

În această dimineață, la ora 03:00, în urma controlului de nivelul II, ce presupune verificări suplimentare, la un bărbat de 42 de ani a fost depistat un permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare. Individul le-a declarat ofițerilor că l-ar fi primit cadou de la prieteni și îl păstra ca suvenir, însă s-a aflat că permisul original al acestuia a fost retras în 2010, după ce a urcat la volan în stare de ebrietate.

La puțin timp după acest incident, unui alt conațional, originar din raionul Telenești, i-a fost întocmit proces verbal pe faptul deținerii unei cărți de identitate românești cu indici vizibili de falsificare. Acesta a comunicat că l-a primit de la o persoană necunoscută și urma să-l transmită unui consătean, pe numele căruia era emis actul și care s-ar afla în Franța.

Alte două cărți de identitate românești neveridice au fost depistate în după-amiaza zilei de ieri, asupra a doi pasageri ai rutei Chișinău – Lisabona. Inițial, tinerii, locuitori ai capitalei, declarau că nu cunosc nimic despre actele depistate, însă ulterior au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediul unui străin.

Tot astăzi, în jurul orei 00:10, o persoană de 47 de ani, cu dublă cetățenie (a Republicii Moldova și României). Bărbatul conducea un Mercedes Sprinter ce tracta o remorcă, cu numere de înmatriculare emise de autoritățile din Moldova. În urma verificărilor adiționale, în remorcă s-au depistat o cutie și o geantă în care erau aranjate 450 de pachete de țigări (9000 de țigări) nedeclarate, cu timbru de acciz autohton. Din declarațiile șoferului, lotul urma să ajungă în Spania.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Poliția de Frontieră

Articole asemănătoare

Back to top button