fbpx

video | Ion Chicu, după ce Maia Sandu l-a dat în judecată. „Eu pot să-mi cer scuze de la doamne, dar… această acțiune e PR politic”

„Este un PR… un politician încearcă să-și lustruiască imaginea”. Așa explică premierul Ion Chicu faptul că lidera PAS, Maia Sandu, l-a dat în judecată. Subiectul a fost discutat în cadrul unui interviu la Agora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima ședință de judecată în acest caz va avea loc pe 22 octombrie curent. Întrebat dacă se va prezenta în instanță, prim-ministrul a declarat că va decide în conformitate cu programul său.

„Reeșalonarea datoriei Avia Invest, care și așa percepe o taxă de nouă euro de pasager, dublă față de taxa din Europa, în afară de aceasta, a acumulat 118 milioane de lei datorie la stat. Da, până la Guvernul Maiei Sandu.

Pe 5 iulie 2019, deja la trei săptămâni de când Guvernul Sandu a ajuns în birouri, o instituție care se subordonează Guvernului încheie acest acord de reeșalonare. Eu admit că doamna Sandu nu știa de acest acord, dar oare cine poartă răspunderea pentru activitățile instituțiilor? Eu consider că din momentul când se depune jurământul, răspunzi de tot.

Eu văd această acțiune, disperată, un PR politic. Eu pot să-mi cer scuze de la doamne cu ocazie și fără ocazie. Dar aici e vorba de un politician care încearcă să-și lustruiască imaginea”, a precizat Chicu.

Amintim că acuzațiile Maiei Sandu apar după o postare făcută de Chicu, în care acesta scria despre faptul că lidera PAS, în iulie 2019, pe când era prim-ministră, i-ar fi oferit răgaz lui Ilan Șor să achite 118 milioane de lei pe care le datora statului, iar din această cauză Aeroportul nu a fost restituit autorităților.

Ion Chicu ar mai putea fi dat în judecată, la fel – fiind acuzat de minciună. De data aceasta, intenția este a deputatei Pro Moldova – Ruxanda Glavan, care a făcut anunțul astăzi.

Vezi de la 21:29.

Articole asemănătoare

Back to top button