/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Pandemia Covid-19 nu a cruțat nici cea mai mare fermă de prepelițe din nordul țării

22 iulie 2020, ora 20:47

Pandemia nu a cruțat nici cea mai mare fermă de prepelițe din nordul țării. Din cauza acesteia, afacerea lui Mihail Fîrfa a avut de suferit ca în cele mai negre coșmaruri. Vânzările au scăzut aproape trei ori, iar acum câteva săptămâni, bărbatul a fost nevoit să arunce la gunoi 150 de mii de ouă.

Din cauza pandemiei Mihail Fîrfa din satul Corlăteni, raionul Rîșcani, a rămas cu doar 15 mii de prepelițe producătoare de ouă. Anii trecuți, bărbatul creștea până la 40 de mii de păsări.

Mihail FÎRFA, antreprenor:Din cauza pandemia s-au introdus restricțiile la horeca. Ei erau clienții noștri în proporție de 80%. Capacitatea de cumpărare a supermarketurilor a scăzut de 3-5 ori”.

Și vânzările de carne au scăzut drastic din cauza pandemiei de Covid.

Mihail FÎRFA, antreprenor: La moment avem în jur de trei mii de masculi prigătiți pentru sacrificare. 02.00 MUSCA 02.05 De obicei, avem în jur de o mie. Din cauza că nu avem cerere, nu merg vânzările, s-au acumulat în stoc. 02.14

Mihail Fîrfa și-a deschis afacerea cu prepelițe acum cinci ani. A investit în ea peste un milion de lei și este ajutat de mai mulți angajați.

Mihail GUZNAC, antreprenor:Pregătim mâncare pentru păsări, hrănim prepelițele,  facem curat din urma păsărilor”.

Visul lui Mihail Fârfa este să-și extindă afacerea și să-și exporte produsele în Europa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram