image
Sursa foto: Getty Images

Un fost mare atacant de pe Camp Nou este propus de jucătorii Barcelonei pentru a-i lua locul lui Quique Setien

Ultimul nume vehiculat pentru înlocuirea lui Quique Setien pe banca Barcelonei este cel al lui Patrick Kluivert. Directorul tehnic al centrului de copii și juniori al clubului catalan se bucură de susținerea vestiarului.

Quique Setien este tot mai aproape de a părăsi banca tehnică a Barcelonei. În ultima vreme, s-a vorbit despre mulți antrenori ca posibili succesori ai lui Setien, printre care Xavi sau Laurent Blanc.

ElMundoDeportivo scrie că fostul mare golgheter de pe Camp Nou, Patrick Kluivert, este propunerea vestiarului catalanilor pentru postul de antrenor principal în sezonul viitor. Kluivert a evoluat ca jucător pentru Barcelona între 1998 și 2004 și a marcat 145 de goluri în 308 partide. Olandezul s-a întors după 15 ani la clubul catalan, în prezent fiind directorul tehnic al centrului de copii și juniori.

Dacă ar fi instalat în poziția de antrenor principal, Kluivert ar continua seria de antrenori olandezi, care au schimbat total stilul Barcelonei de-a lungul timpului. Rinus Michels a fost primul batav de pe banca formației "blaugrana", urmat din 1988 până în 1996 de legenda Johan Cruyff, apoi de Louis van Gaal și Frank Rijkaard.

Jucătorii Barcelonei îl văd pe Patrick Kluivert ca liderul de pe bancă de care au nevoie și faptul că a fost un mare jucător pe Camp Nou îl ajută să facă față presiunii enorme de la Barcelona.

Totuși, experiența la nivelul băncii tehnice nu-l recomandă pe olandez pentru a-i lua locul lui Quique Setien. Kluivert a fost "principal" doar la echipa de tineret a lui Twente și la "naționala" din Curacao. Cea mai mare performanță a avut-o în 2014, când alături de van Gaal, a dus Olanda până pe podiumul Campionatului Mondial din Brazilia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: