(video) Și-a transformat casa în speluncă de droguri. Un chișinăuian de 39 de ani, reținut

Un bărbat de 39 de ani din capitală a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul IP Buiucani al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectat de organizarea și întreţinerea speluncilor pentru consumul drogurilor sau etnobotanicelor pe teritoriul capitalei.

Foto: politia capitalei

Acesta a fost reținut și escortat la inspectorat la data de 20 iulie curent, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.

La domiciliul suspectului au fost efectuate percheziții. În subsolul casei polițiștii au depistat mai multe seringi, pachețele de tip zip-lock cu praf de culoare alba asemănătoare drogului de tip „PVP” și „Metadon”, cântar electric și aparate artizanale destinate consumului de droguri.

Pachețelele au fost ridicate, sigilate și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizei chimice. Valoarea drogurilor ridicate a fost estimată la suma de 10 000 lei.

Bănuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore iar conform legislației penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până 6 ani conform articolelor Codului Penal al RM „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare” și „Organizarea ori întreţinerea speluncilor pentru consumul drogurilor sau etnobotanicelor”.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate .


Pub