Circa 10 mii de copii au fost înscriși în clasa întâi, cu o mie mai mulți de cât a fost preconizat. Ceban: În caz de necesitate vor fi deschise clase noi

Începând cu 21 mai și până pe 20 iulie, pe platforma escoala.chisinau.md au fost depuse aproape 10 mii de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa întâi. Potrivit primarului Ion Ceban, numărul solicitărilor este cu 1000 de locuri mai mult decât a fost preconizat.

Foto: UNIMEDIA

„În şcolile din capitală au fost planificate 8913 locuri, pentru micuții ce pășesc pentru prima dată pragul școlii. În aceleași timp, până în data de 28 august curent, continuă etapa II de depunere a cererilor pentru înmatricularea copiilor în clasa I.

În aceste condiţii, responsabilii de la Direcţia educaţie tineret şi sport vor identifica soluţii, astfel ca toţi copiii să fie incluși în procesul educaţional. În caz de necesitate, vor fi deschise clase noi”, scrie edilul capitalei într-o postare pe pagina de Facebook.

Platforma egradinita.md continuă înscrierea copiilor în instituţiile preşcolare de învăţământ. De la începutul acestui an, de către părinţi, pe această platformă online au fost depuse 4306 cereri.

Totodată, din 10 august, curent, va începe etapa II de depunere a actelor pentru înscrierea elevilor în clasa X, pe platforma escoala.chisinau.md sau pe educatieonline.md.


Pub