World Team Tennis: Americanca Sofia Kenin, învingătoare în fața belarusei Olga Govorțova

Jucătoarea americană Sofia Kenin a învins-o pe belarusa Olga Govorţova cu 5-3, luni, în competiţia pe echipe World Team Tennis (WTT), turneu organizat în staţiunea montană White Sulphur Springs, din Virginia de Vest, transmite AFP.

Foto: www.essentiallysports.com

Campioana en titre de la Australian Open, care s-a impus fără probleme sâmbătă în faţa „veteranei” Venus Williams, a fost condusă de Govorţova cu 3-0, dar a reuşit o revenire remarcabilă, concretizată în cinci ghemuri consecutive.

Pentru Kenin a fost a cincea victorie consecutivă, singura sa înfrângere venind în faţa belgiencei Kim Clijsters, citează Agerpres.

Philadelphia Freedoms, echipă din care face parte Kenin, s-a impus în meciul de luni cu Springfield Lasers cu 23-17.

La simplu masculin, americanul Taylor Fritz (Freedoms) s-a impus în faţa conaţionalului său Mitchell Krueger cu 5-3.

WTT aliniază nouă echipe reprezentând tot atâtea oraşe, fiind prima competiţie de tenis profesionist organizată de la suspendarea circuitelor WTA şi ATP, în martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

În turneul care se încheie pe 2 august, fiecare partidă se joacă după regula cel mai bun din cinci jocuri, existând cinci meciuri între cele două formaţii, două de simplu, masculin şi feminin, şi trei de dublu, masculin, feminin şi mixt). Echipa care totalizează mai multe ghemuri câştigate obţine victoria.


Pub