Republica Moldova depășește pragul de 700 de decese provocate de noul tip de coronavirus

Ministerul Sănătății informează despre decesul altor 10 persoane de Covid-19. Este vorba despre 6 bărbați și 4 femei, din diferite raioane ale țării.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 68 ani, din raionul Ialoveni, internat la data de 2 iulie, la Institutul Oncologic, a decedat. Acesta suferea și de cancer.

Cel de-al doilea deces este vorba despre o femeie de 75 ani, din raionul Basarabeasca, care a refuzat să fie spitalizată. Femeia suferea și de insuficiență cardiacă gr. III, diabet zaharat, hipertensiune arterială gr.III.

Un alt bărbat de 78 ani, din raionul Criuleni, transferat la data de 16 iulie, de la Spitalul Raional Criuleni, la Dispensarul Republican de Narcologie. Victima avea și alte comoridități precum cardiomiopatie, boală toxică a ficatului.

Cel de-al 4-lea deces este vorba despre o femeie de 48 ani, din municipiul Chișinău, internată la data de 21 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Femeia suferea și de bronhopneumopatie cronică, tulburare psihotică polimorfă cu semne de schizofrenie.

O altă femeie de 43 ani, din raionul Florești, transferată la data de 7 iulie, de la Spitalul Raional Florești, la Institutul de Medicină Urgentă. Victima avea și alte boli precum boală renală cronică, pancreatită cronică, sindrom hepato-renal.

Cel de-al 6-lea deces este vorba despre un bărbat de 72 ani, din municipiul Chișinău, internat la data de 7 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta suferea și de hipertensiune arterială, pancreatită cronică, cardiopatie hipertensivă.

Un alt bărbat de 63 ani, din municipiul Chișinău, internat la data de 19 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă, a decedat. Bărbatul suferea și de diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă, dismetabolică, hipertensiune arterială.

Cel de-al 8-lea deces este vorba despre un bărbat de 81 ani, din raionul Ocnița, internat la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Ocnița, care suferea și de cardiopatie ischemică cronică.

Un alt bărbat de 55 ani, din municipiul Chișinău, internat la data de 18 iulie, la Spitalul Clinic Bălți a murit, având și diabet zaharat.

O altă femeie 51 ani, din municipiul Chișinău, internată la data de 9 iulie, la Spitalul Clinic Bălți, a murit. Victima suferea și de diabet zaharat, cardiomioptie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Bilanțul deceselor provocate de noul tip de coronavirus ajunge la 707.


Pub