Cine este bărbatul care a luat ostatici pasagerii unui autobuz în centrul orașului Luțk. Oamenii încă nu au fost eliberați

Un bărbat a luat cu asalt un autobuz plin cu pasageri în Piața Teatrului din centrul orașului Luțk, și s-a baricadat în el. La fața locului s-au auzit împușcături, iar piața a fost înconjurată de forțele speciale ucrainene, anunță Unian.ua.

Foto: Hromadske

Potrivit publicației Hromadske, bărbatul a declarat polițiștilor că se numește Maxim Plohoi (n. red. cel rău) și că are asupra sa arme automate și o cantitate mare de explozibili. A tras de mai multe ori în polițiști.

Conform informațiilor preliminare, aproximativ 20 de persoane sunt ținute ostatice.

Polițiștii ucraineni au fost alertați despre incident în jurul orei 09:30 dimineața. Abia la ora 19:10, agresorul a permis unui polițist să se apropie de autobuz, pentru a transmite apă ostaticilor.

Presa din regiune scrie că agresorul telefonează rudelor ostaticilor să ia legătura cu jurnaliștii, pentru a le transmite revendicările. „Îmi cer scuze că soția și fiul tău sunt acum aici ...”, a declarat acesta soțului unei femei din autobuzul capturat.

Jurnaliștii ediției locale „Pershy” au discutat cu agresorul. Acesta vorbește limba ucraineană, este vizibil nervos. Într-o conversație cu reporterii, bărbatul a remarcat că în autobuzul pe care l-a deturnat sunt copii și femei însărcinate: „Sunt multe persoane, un autobuz plin, sunt copii, sunt femei însărcinate. Despre cum simt aceștia, este treaba statului. Lasă statul să aibă grijă de acest lucru. Statului îi pasă de oameni”.

Redactorul șef al publicației Censor, Yuri Butusov, a declarat că „Plohoi” l-a telefonat și i-a cerut ca jurnaliștii să vină la fața locului: „I-am răspuns că sunt gata să vin dacă eliberează femeile și copiii din autobuz în schimbul meu. El a spus că bănuiește că sunt ofițer de poliție și a pus receptorul”, a declarat Butusov.

Deocamdată, nu se știe care sunt revendicările bărbatului.

Viceministrul de Interne al Ucrainei, Anton Gherașcenko, a publicat o fotografie cu agresorul și detalii despre acesta. El are 44 de ani, s-a născut în satul Gai, regiunea Orenburg din Federația Rusă. Anterior a fost condamnat de două ori și a stat închis 10 ani pentru comiterea mai multor infracțiuni grave.

„ La ora 9:25 dimineața, un cetățean a alertat poliția locală și a raportat că a asaltat un autobuz și a luat ostatici. S-au auzit împușcături, autobuzul a fost avariat. Poliția a inițiat operațiunea „Hostage”, iar SBU a introdus planul „Boomerang””, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenski.

Surse din presa ucraineană spun că bărbatul vizita deseori orașul Luțk, unde are mulți prieteni, care ar fi declarat despre el că părea o persoană „adecvată”, dar puțin „ciudată”. El a schimbat adesea numerele de telefon și vorbea foarte puțin despre sine.

De asemenea, se cunoaște că Krivoș a fost internat forțat o perioadă într-un spital psihiatric - aceste informații au fost confirmate și de serviciul de presă al Departamentului de Investigații Criminale al Poliției Ucrainene. Cu toate acestea, ministrul Afacerilor Interne, Arsen Avakov, care a ajuns la Luțk, a declarat că aceste informații nu corespund realității.


Pub