(video) Luțk: Toți ostaticii au fost eliberați din autobuzul capturat. Agresorul, reținut

Bărbatul care a ținut ostatici pasagerii unui autobuz mai bine de 10 ore, a fost arestat, iar oamenii au fost eliberați. Informația a fost confirmată de ministrul de Interne ucrainean Arsen Avakov.

Foto: Arsen Avakov/Twitter

Ministrul de interne din Ucraina a publicat pe contul său de Twitter un videoclip de la locul faptei, cu mesajul „Всё/Gata”.

Ulterior, acesta a scris că toți ostaticii au scăpat nevătămați.

Anterior, președintele Ucrainei a îndeplinit una dintre cerințele teroristului Maxim „Plohoi”, care ține ostatici pasagerii unui autobuz în centrul orașului Luțk. Vladimir Zelenski a înregistrat o adresare video, cu un mesaj transmis de agresor.

În videoclipul care a apărut pe pagina de Facebook a președintelui ucrainean, a cărei publicare a fost solicitată de un atacator, Zelenski vorbește despre vizionarea filmului „Земляне/Earthlings” din 2005.

„Toată lumea să-l urmărească”, a spus Zelensky în limba rusă.

În comentariile la postarea președintelui Zelenski au apărut și capturi de ecran cu solicitările teroristului, a căror publicare a fost și condiția sa pentru a-i elibera pe oameni.

Ulterior, acesta a fost șters.

Amintim că în această dimineață, în jurul orei 09:00, un bărbat originar din Rusia a luat cu asalt un autobuz plin cu pasageri în Piața Teatrului din centrul orașului Luțk, și s-a baricadat în el. La fața locului s-au auzit împușcături, iar piața a fost înconjurată de forțele speciale ucrainene.

Potrivit publicației Hromadske, bărbatul a declarat polițiștilor că se numește Maxim Plohoi (n. red. cel rău) și că are asupra sa arme automate și o cantitate mare de explozibili. A tras de mai multe ori în polițiști.

Abia la ora 19:10, agresorul a permis unui polițist să se apropie de autobuz, pentru a transmite apă ostaticilor.

În jurul orei 21:00, au fost eliberați trei ostatici - un copil, o femeie însărcinată și o femeie în vârstă.


Pub