Principală  —  IMPORTANTE   —   Ion Chicu, dat în judecată…

Ion Chicu, dat în judecată de Maia Sandu. Cei doi se vor întâlni în instanță în octombrie

Maia Sandu l-a acționat în judecată pe prim-ministrul Ion Chicu, acuzându-l de minciună. Prima ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 22 octombrie, ora 11:00, dosarul civil fiind distribuit judecătorului Denis Băbălău de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Lidera PAS susține că șeful Executivului i-a adus acuzații false precum că pe timpul Guvernului Sandu a fost reeșalonată datoria pe care o avea „Avia Invest” față de stat, în 2013 ar fi votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, dar și a garanțiilor de stat după furtul miliardului.

ZdG a solicitat o reacție din partea reprezentanților Guvernului, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns.

Pe data de 14 mai curent, în urma desfășurării ședinței Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon a ieșit în fața presei și a acuzat că Guvernul Maiei Sandu că nu ar fi profitat de ocazia din iunie-iulie 2019 de a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău în gestiunea statului și ar fi reeșalonat datoria ,,Avia Invest” în sumă de 118 milioane de lei.

În reacție, PAS a dezmințit această informație și a declarat că Executivul nu are nicio legătură cu reeșalonarea datoriilor, iar decizia a fost aprobată de Octavian Nicolaescu, fostul director al Autorității Aeronautice Civile.

Ulterior, pe 15 mai, și prim-ministrul Ion Chicu a ieșit cu o postare pe Facebook, menționând că „acei, care în 2013 au ridicat mânuța pentru concesionarea criminală a aeroportului, iar în 2014 pentru legalizarea furtului miliardului, nu aveau cum la 5 iulie 2019 să dorească să restituie statului unicul aeroport internațional din țară. Îl așteptau în ospecție pe Rothschild, cum să-i strice dispoziția. Dacă guvernul precedent făcea în iulie 2019 ceea ce facem noi acum și nu-i ofereau răgaz lui Șor să achite acele 118 mln.lei, aeroportul era deja restituit statului”.

Postarea lui Ion Chicu din 15 mai pentru care a fost acționat în judecată de Maia Sandu

Iar în reacție, lidera PAS a anunțat că-l va da în judecată pe Ion Chicu „pentru a-i cere să-și recunoască minciunile”.

Postarea Maiei Sandu din 15 mai