Principală  —  IMPORTANTE   —   Alexandr Slusari ar fi fost…

Alexandr Slusari ar fi fost înaintat la funcția de prim-ministru, dacă Guvernul Chicu pica. Năstase: „La Ministerul Justiției urma să vină un om fără apartenență politică”

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, ar fi fost candidatul înaintat de formațiune la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, dacă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu ar fi trecut luni, 20 iulie, în Parlament.

Potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, dacă Guvernul Chicu pica, din noua garnitură nu făceau parte „nici Șor, nici Candu, nici cei care au fost implicați în raportul comisiei Slusari”.

Această țară ar fi avut un prim-ministru ca Alexandr Slusari, ar fi avut un ministru de Externe ca Igor Munteanu – specialiști foarte buni în materia de depășire a crizei”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Liderul Platformei DA a refuzat să ofere și alte nume din eventulaul Guvern asumat de formațiune, menționând că „nu am acceptul celorlalți colegi.

„Nu pot să dau numele celorlalți din noua garnitură că nu am agrementul lor. La Ministerul Justiției urma să vină un om fără apartenență politică”, a precizat fostul ministru de Interne.

Andrei Năstase a mai adăugat că el însuși nu s-ar fi răgăsit în noul Executiv, deoarece miza este scrutinul prezidențial la care va candida.

Actualul cabinet de miniștri condus de Ion Chicu își poate continua activitatea, după ce moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA nu a trecut.

Moțiunea de cenzură a fost votată de deputații din Platforma DA, PAS, Pro Moldova și Partidul Șor – 46 de voturi, însă pentru a trece sunt nevoie de cel puțin 51 de voturi. Deputatul independent, Alexandr Oleinic, nu a votat.