20:19:34 25.04.2024
Stiri

Ca-n anii `90 // Un om de afaceri povesteşte calvarul prin care trece: „Cunoașteți ceva mai josnic decât un grup de criminali care încearcă să se lupte cu tine atacându-ți soția, familia, prietenii?"

Actualitate 21.07.2020 14:27 Vizualizări3148 Autor: Vitalie Hadei
Ca-n anii `90 // Un om de afaceri povesteşte calvarul prin care trece: „Cunoașteți ceva mai josnic decât un grup de criminali care încearcă să se lupte cu tine atacându-ți soția, familia, prietenii?


Fondatorul unei afaceri profitabile din domeniul imobiliar, Vlad Musteață, denunță prin intermediul unei postări pe profilul său de facebook, atacurile murdare la care ar fi supus el și familia sa.

Musteață spune că ar fi ținta unor atacuri murdare ca în anii 90, după ce „un grup criminal” ar fi ajuns să-i intimideze și să-i terorizeze prietenii li familia.

După cele relatate de Vlad Musteață, ar fi vorba despre aceeași concurenți din timpurile când compania pe care a creat-o ar fi fost ținta unor atacuri raider din partea unor exponenți apropiați Partidului Democrat, scrie paranteze.md.

„Cunoașteți ceva mai josnic decât un grup de criminali care încearcă să se lupte cu tine atacându-ți soția, familia, prietenii? Acum serios, doar la asta vă duce mintea de hârtie și mușchii umflați de prostie? Probabil toată lumea știe că, compania pe care am creat-o din temelie, a fost ținta unui atac raider bine regizat. Se întâmpla în vremea în care cu o umbrelă albastră plouată cu trandafiri, puteai să preiei afaceri cu ușurință, să bagi oameni la pușcărie doar cu un singur apel, să deposedezi de business și să aduci zeci de familii în pragul sărăciei doar apăsând pe butoane. Mari meseriași, zău! Unii dintre ei nici măcar studii nu au, se tăvălesc în prostie și ung pe pâine depravarea. Nu, nu vă gândiți la vremuri istorice, sau la acei ani ‘90, renumiți pentru raket și numeroase grupuri criminale. Vorbesc despre ultimii cinci ani!” scrie Musteaţă.

Vlad Musteață povestește că deși planul de a-i fi preluată compania nu le-a reușit și cu toate că ar fi fost schimbări pe arena politică, grupul care ar fi stat în spatele atacurilor raider nu încetează să-l atace prin diverse căi.

Mai mult chiar, „prin intermediul surselor media pe care le-au controlat (și continuă să o facă), hărțuiesc familii, ponegresc nume, intimidează oamenii” susține Musteață.

Omul de afaceri se întreabă cum e totuși posibil ca atunci când pe numele acestora există numeroase sesizări făcute în adresa instituțiilor de drept, așa zisele „grupuri criminale” să-și desfășoare în continuare activitatea.

„Despre dreptate nici nu mai vorbesc! O vom căuta încă mulți ani cu felinarul. Dar poate, totuși, punem capăt terorii, bandiților, oportuniștilor și hoților! Poate, totuși, lăsați oamenii să respire libertatea, să-și dezvolte afacerile, să vă ajute să dezvoltați R. Moldova și să rămână ACASĂ!” conchide autorul.

Menționăm că acum câțiva ani, Vlad Musteață s-a plâns că ar fi victima unor atacuri raider prin care s-ar fi intenționat preluarea companiei sale.

La sfârșitul anului 2019, omul de afaceri, l-a acuzat pe fostul șef PCCOCS, de organizararea atacurilor raider asupra afacerilor pe care le deținea. Musteață a declarat că acesta a acționat de comun cu sportivul Octavian Orheianu, care a stat în spatele atacurilor asupra companiei sale.

Acapararea companiei sale a început în august 2017. Reprezentanții Procuraturii au dat buzna în oficiile companiei imobiliare, sub acuzația că firma ar fi organizat o schemă de vânzare a imobilelor, fără a indica în rapoarte, iar astfel au scutit compania de impozite față de stat în valoare de peste cinci milioane de lei.

La 7 septembrie 2017, perchezițiile au continuat la mai multe apartamente din Chișinău, iar la scurt timp Vlad Musteață, proprietarul companiei, era anunțat în căutare internațională, după ce Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare pe numele său.

Ulterior însă, businessul a trecut pe o altă companie, de pe „Pro Imobil Grup” SRL pe „Pro Imobil Company”, care în noiembrie 2017 fusese cumpărată de alt SRL, la care unul dintre fondatori este un sportiv de nici 30 de ani. Cel mai dubios ar fi faptul că nimeni nu ar fi știut cine este acest Alexandru Petcoglo.

Presa scria că acesta provine dintr-o familie modestă, tatăl acestuia lucra șofer la primăria din satul de baștină. Până în anul 2017, înainte de a fi numit director al Proimobil, Alexandru Petcoglo nu mai avuse tangențe în alte afaceri. Acesta activa ca antrenor la clubul sportiv „Lion Muay Thai”. Directorul clubului era Octavian Orheianu, care la fel a fost vicepreședinte al Federației K-1 din Republica Moldova, împreună cu Dorin Damir. Totodată, Dorin Damir este și președinte Asociației FEA, care a desfășurat în ultimii ani la Chișinău mai multe turneuri internaționale, la care au luat parte și discipolii lui Alexandru Petcoglo, conchide paranteze.md.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md