(video) Mai mulți artiști liber-profesioniști au protestat în fața guvernului pentru ca petrecerile private să fie permise

Foto: media.radiochisinau.md

Liber-profesioniștii specializați în domeniul petrecerilor private au protestat marți, 21 iulie, în fața guvernului cerând autorităților ca să le fie permisă desfășurarea activității profesionale.

Manifestanții au venit în fața clădirii executivului cu o petiție adresată autorităților: „Vă rugăm respectuos să ne creați un cadrul legal prin care să ne putem desfășura activitatea profesională în situația de criză din țara noastră și din întreaga lume. Populația este bulversată și dominată de frică, nesiguranță, tristețe și depresie, ceea ce duce la un efect negativ asupra economiei, dar mai ales asupra sănătății cetățenilor”.

„Noi suntem creatori profesioniști de emoții pozitive, care sunt absolut vitale pentru starea morală și sănătatea psiho-emoțională a poporului nostru. Prin urmare, industria liber- profesioniștilor din domeniul artistic este foarte vitală și importantă pentru ca un popor să poată supraviețui moral unor astfel de provocări globale cum este COVID-19”, spun protestatarii.

Potrivit lor, interzicerea manifestărilor artistice și culturale sau a altor tipuri de petreceri private este o nedreptate și le încalcă dreptul fundamental de a munci.

„Considerăm incorect să activeze supermarketurile, piețele și centrele comerciale sau alte instituții unde se adună într-un mod necontrolat un număr nedeterminat de persoane, care nu pot fi monitorizate, dar în restaurante sau localuri de agrement să fie interzisă organizarea evenimentelor private”, menționează liber-profesioniștii.

Petiția este adresată președintelui țării, Igor Dodon, președintei parlamentului, Zinaida Greaceanîi, ministrului educației, culturii și cercetării, Igor Șarov și prim-ministrului Ion Chicu din partea grupului de inițiativă a liber-profesioniștilor din domeniul artistic al evenimentelor private.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente