(foto) Raritate într-o stare impecabilă! Se vinde o Honda NSX-R de primă generaţie

În Miami, SUA, a fost scos la vânzare un rar Honda NSX-R (cunoscută şi ca Type-R) de primă generaţie, o maşină veche de aproape trei decenii, însă cu un parcurs infim şi într-o stare imaculată.

Doar 483 de maşini au fost făcute, doar sub marca Honda şi doar cu volan pe dreapta!

Potrivit informaţiilor adunate de vânzător, această maşină a fost lansată în decembrie 1992, a avut doar câțiva proprietari, însă din diferite părți ale lumii. Până în 2000 a fost deținută de un japonez, iar mai târziu a fost vândută unui australian. Acesta din urmă a păstrat-o până în 2016, dar în tot acest timp nu a părăsit niciodată drumurile bune din Japonia.

Abia în 2016 automobilul a fost dus în Malaezia, după care în 2018 a ajuns în Marea Britanie. Nici la capătul Europei nu s-a reţinut prea mult, iar în acest an a fost cumpărată de compania americană Speedart Motorsports, localizată în Miami, Florida.

De un standard NSX (New Sportscar eXperimental), un NSX-R, care apropo a fost dezvoltat şi cu implicarea legendarului Ayrton Senna, se deosebeşte în primul rând prin greutatea redusă cu 120 de kg.

Acest lucru a fost realizat prin îndepărtarea materialelor folosite pentru izolare fonică, a sistemului audio stereo, a amplificatorului hidraulic pentru direcție, a sistemului de aer condiționat, a roţii de rezervă, mecanismelor de acţionare electrică a geamurilor și altor echipamente electrice, deşi unele precum climatizarea şi sistemul audio Bose puteau fi montate înapoi, ca opţiuni.

În loc de scaunele standard tapiţate cu piele au fost montate unele din fibră de carbon în combinaţie cu kevlar, marca Recaro, jantele au fost înlocuite cu unele forjate, volanul cu unul de la Momo cu trei spiţe (fără airbag) şi chiar levierul standard al cutiei de viteze manuale a fost înlocuit cu unul din titan, printre altele! Drept urmare, greutatea totală a maşinii este de numai 1.230 kg.

Pentru a reduce supravirarea și a adăuga rigiditate, bretele din aluminiu au fost adăugate sub nişa bateriei și în fața radiatorului. Întreaga suspensie a fost înlocuită cu bucșe mai rigide, o bară frontală anti ruliu ranforsată, amortizoare mai rigide de la Showa și noi arcuri.

Exteriorul îi este vopsit în culoarea Formula Red, iar în habitaclu foloseşte pe larg Alcantara în combinaţie cu cusături contrastante. Arată impecabil din motivul că a fost şi restaurată la mai multe capitole.

Coupeul este pus în mişcare de un V6 natural aspirat de 2.977 cm3, care produce 280 CP la 7.300 rpm şi 294 Nm la 5.400 rpm. Prin cutia de viteze manuală în cinci rapoarte, puterea se transmite exclusiv pe puntea din spate.

Poate face 0-100 km/h în 4.9 secunde şi atinge o viteză maximă de 262 km/h, asta deşi ultima cifră pe vitezometru este de 340!

Parcursul îi este de practic 50.000 de km, iar preţul nu este mai mic de 285.000 de dolari. Preţul îi este mare din motiv că tirajul îi este limitat, iar pentru că este şi într-o stare excelentă ar putea fi adoptată în scurt timp de vreun colecţionar.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/