Acordul de asistență macro-financiară din partea UE a fost semnat

Anticoruptie.md
21/07/2020

Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macro-financiară în valoare de 100 de milioane de euro a fost semnat marți de către viceprim-ministrul Serghei Pușcuța și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu.

Documentul stipulează că banii urmează a fi utilizați pentru diminuarea constrângerilor de finanțare externă și sprijinirea Republicii Moldova în condițiile de criză financiară.

„Semnarea prezentului acord de împrumut corespunde întru totul cu interesele Republicii Moldova și este o expresie a faptului că Uniunea Europeană este alături de țara noastră și cetățenii săi în această perioadă de grea încercare pentru întreaga omenire provocată de pandemia COVID-19. Guvernul Republicii Moldova va continua măsurile necesare pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și realizarea reformelor pe plan intern, de preluare a standardelor europene și respectiv de dezvoltare a țării”, a comentat Serghei Pușcuța semnarea acordului cu UE.

Împrumutul va fi acordat în două tranșe egale timp de 12 luni, pentru o perioadă de maxim 15 ani. Rata dobânzii va depinde de rata la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piața financiară internațională.

Anticoruptie.md
21/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii