Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.07.2020

Cererea de reexaminare a pensiei va putea fi depusă și online

Cererea de reexaminare a pensiei va putea fi depusă și online

Cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă va putea fi depusă și în mod electronic, prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, portalului guvernamental al cetățeanului sau paginii web a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.md.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat cu 68 de voturi ale deputaților, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului.

Modificările la Legea privind sistemul unic de pensii urmăresc facilitarea acordării dreptului la reexaminare în baza datelor declarate, deținute în Registrul de stat al evidenței individuale.

Inițiativa are ca scop sporirea capacității instituționale organelor de asigurări sociale în recepționarea și acordarea dreptului la pensie, precum și reducerea fluxului de beneficiari la ghișeele instituției.

De la 1 ianuarie 2021 urmează a fi reexaminate pensiile pentru limită de vârstă pentru aproximativ 18119 beneficiari, de la 1 ianuarie 2022 – pentru circa 19314 beneficiari, iar de la 1 ianuarie 2023 – pentru circa 42597 de beneficiari, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus