Fracțiunea Șor, nemulțumită de solicitarea de a prezenta testul la Covid-19 și spune că oricum va veni la ședința Parlamentului

Chiar dacă Partidul Șor a anunțat că doi parlamentari sunt pozitivi la Covid-19, iar alți câțiva prezintă simptome, fracțiunea intenționează să participe la ședința plenară de astăzi din Parlament, la care va fi examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Asta chiar dacă administrația Legislativului a condiționat accesul deputaților din partidul Șor cu prezentarea testului negativ la Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

Fracțiunea Șor condamnă decizia conducerii Legislativului de a prezenta testul negativ la Covid-19 înainte de ședința plenară și spune că e gata să „se conformeze tuturor cerințelor medicale pentru a evita răspândirea virusului”.

„Ca soluție de compromis, fracțiunea Șor propune organizarea ședinței în regim online” sau să instaleze carantină în Parlament pentru următoarele două săptămâni, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri în care deputați au fost confirmați cu Covid-19.

Biroul Permanent a anunțat ședința plenară la care să fie examinată moțiunea de cenzură înaintată de opoziție împotriva Guvernului pentru astăzi, orele 14:00.

În această dimineață, deputata partidului Șor, Marina Tauber, a anunțat pe Facebook că doi parlamentari, colegi de fracțiune, sunt pozitiv la Covid-19, iar alții prezintă simptome.


Pub