Deputații Pro-Moldova anunță că vor paticipa la ședința de astăzi a Legislativului

Deputații Pro-Moldova se arată nemulțumiți de decizia Biroului Permanent al Legislativului de a convoca astăzi în ședință parlamentarii, pentru a examina moțiunea de cenzură depusă de opoziție împotriva Guvernului.

Foto: UNIMEDIA

„În mod legal, Guvernul urma să prezinte un raport înainte de moțiune, ce trebuia să fie examinat în comisii, abia după asta să vină să răspundă la întrebările deputaților. În mod normal nu trebuia convocată ședință, când avem cazuri de Covid-19 printre deputați. Chiar și așa, grupul Pro-Moldova va participa la ședința de astăzi și va face tot posibilul ca moțiunea de cenzură să fie aprobată”, a declarat Andrian Candu.

Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat, după mai multe discuții și presiuni publice, o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Documentul a fost prezentat în ședința de săptămâna trecută a Legislativului.

PAS a invitat democrații să susțină moțiunea și chiar a inițiat negocieri în acest sens, departe de ochii presei însă. La final PD a anunțat că nu este gata să voteze alături de cei care au părăsit anterior rândurile democraților, numindu-i „transfugi și corupți”.

Biroul Permanent al Legislativului a anunțat ședința plenară la care să fie examinată moțiunea de cenzură înaintată de opoziție împotriva Guvernului pentru astăzi, orele 14:00.

În această dimineață, deputata partidului Șor, Marina Tauber, a anunțat pe Facebook că doi parlamentari, colegi de fracțiune, sunt pozitivi la Covid-19, iar alții prezintă simptome.


Pub