Fotbal: Chelsea şi Arsenal, finalistele Cupei Angliei

Chelsea şi Arsenal vor juca finala Cupei Angliei la fotbal, pe 1 august, după ce au trecut în semifinale de cele două formaţii din Manchester, United, respectiv City.

Foto: www.football.london

Chelsea s-a impus cu 3-1 în faţa lui United, pe Wembley, prin golurile lui Olivier Giroud (45+1) şi Mason Mount (46), la care s-a adăugat autogolul lui Harry Maguire (74). Golul de onoare al „diavolilor roşii” a fost semnat de Bruno Fernandes (85 - penalty). La al doilea gol al londonezilor, marcat cu un şut de la marginea careului, portarul David De Gea (United) a avut o contribuţie importantă, apreciind greşit traiectoria mingii, citează Agerpres.

Manchester United venea după o lungă serie pozitivă, cu 14 victorii şi 5 egaluri de la eşecul din ianuarie cu Burnley (0-2).

Sâmbătă, Arsenal a învins-o pe Manchester City, deţinătoarea trofeului, cu 2-0, tot pe Wembley, prin „dubla” gabonezului Pierre-Emerick Aubameyang (19, 71).

Chelsea a cucerit ultimul său trofeu în Cupa Angliei în 2018 (1-0 cu Manchester United în finală), în timp ce Arsenal s-a impus cu 2-1 în finala din 2017, chiar în faţa rivalei londoneze.


Pub