(stop-cadru) Alexandr Slusari: Când credem că am ajuns la fund, cineva de jos bate și înțelegem că următorul fund va fi degrabă

Platforma DA, autoarea moțiunii de cenzură ce se va examina în jumătate de oră în plenul Parlamentului, se va prezenta la ședință și „contează pe votul fiecărui deputat”. Vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, spune totodată, că e stranie coincidența cu suspiciunile de infectare cu Covid-19 pentru membrii fracțiunii Șor, anunțate exact în ziua examinării moțiunii.

Foto: UNIMEDIA

„Cu părere de rău, în acest Parlament, de fiecare dată când credem că am ajuns la fund, cineva de jos bate și noi înțelegem că următorul fund o să fie degrabă.

Coincidență interesantă când avem un focar de Covid-19 la o fracțiunea întreagă exact în această zi. Cred că din contra, urma să nu fie astăzi ședință, să dea toți cei din sectorul doi teste, dar guvernarea nu se uită la nimic.

Sunt multe semne de întrebare cu ce s-a întâmplat cu fracțiunea Șor.

Cert este că viteza cosmică de a exmaina astăzi moțiunea trădează o mare incertitudine pentru ei - nu sunt siguri în voturile PD și PSRM și forțează nota.

Platforma DA de ieri seara a primit informația că va fi așa scenariu. Suntem mereu pregătiți și contăm pe votul fiecărui deputat”, a declarat Slusari.

Și deputații Pro-Moldova au anunțat că se vor prezenta la ședință. Fracțiunea Șor, deși a anunțat cazuri de infectare cu Covid-19 și deputați cu simptome, la fel, insistă să participe la ședința plenară de astăzi.

Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat, după mai multe discuții și presiuni publice, o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern. Documentul a fost prezentat în ședința de săptămâna trecută a Legislativului.

PAS a invitat democrații să susțină moțiunea și chiar a inițiat negocieri în acest sens, departe de ochii presei însă. La final PD a anunțat că nu este gata să voteze alături de cei care au părăsit anterior rândurile democraților, numindu-i „transfugi și corupți”.

Biroul Permanent al Legislativului a anunțat ședința plenară la care să fie examinată moțiunea de cenzură înaintată de opoziție împotriva Guvernului pentru astăzi, orele 14:00.

În această dimineață, deputata partidului Șor, Marina Tauber, a anunțat pe Facebook că doi parlamentari, colegi de fracțiune, sunt pozitivi la Covid-19, iar alții prezintă simptome.


Pub