(video) Sergiu Sîrbu, cu megafonul în Parlament: Este un simbol al democrației

Deputatul din fracțiunea Pro-Moldova Sergiu Sîrbu a venit astăzi cu megafonul în Parlament. Despre acest lucru a fost anunțată președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, care l-a avertizat să nu încalce regulamentul Legislativului. În replică, parlamentarul a spus că nu va face zgomot dacă nu i se va încălca dreptul de a dezbate și de a pune întrebări, în cadrul prezentării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

„M-a anunțat directorul Serviciului Protecție și Pază de Stat despre faptul că deputatul Sergiu Sîrbu a intrat în sediul Parlamentului, mai mult ca atât, în sala de ședință a Parlamentului cu echipamente portabile de amplificare a sunetului, fapt care este o încălcare a regulamentului Parlamentului. Articolul 132 interzice accesul cu echipamente portabile de amplificare a sunetului și/sau cu oricare alte obiecte ce ar putea fi folosite pentru tulburarea ordinii și întreruperea lucrărilor ședințelor în plen”, a anunțat șefa Legislativului, Zinaia Greceanîi.

Aceasta l-a avertizat pe deputat să nu încalce regulamentul. „Altfel voi fi nevoită să supun votului plenului Parlamentului de a vă lipsi de dreptul la vot”.

Sîrbu a dat asigurări că nu are de gând să tulbure liniștea deputaților, însă cu o sigură condiție: „Atât timp cât majoritatea și dvs veți respecta regulamentul și dreptul nostru de a dezbate și pune întrebări. Însă în cazul în care veți abuza și veți încălca grav legea și ne veți restricționa drepturile noastre, atunci vom decide în mod democratic cum să reacționăm. Până atunci, este doar un simbol al democrației, care poate să vă facă să respectați legea.


Pub