(video) Premierul Ion Chicu, fluierat de către deputații din opoziție, după ce a criticat activitatea Guvernului Sandu

Fluierături și strigăte în Parlament, în timp ce premierul Ion Chicu încerca să prezintă raportul de activitate al Guvernului, înainte de a fi supusă votului moțiunea de cenzură. Mai mulți deputați din opoziție au scandat „mincinosul”, și s-au ridicat de la locurile lor, îmbulzindu-se în sala de ședință, astfel că șefa Legilsativului a fost nevoită să anunțe o pauză.

Premierul Ion Chicu nu a putut să prezinte raportul Guvernului din prima încercare. Mai mulți deputați au început să strige, să fluiere și să scandeze „mincinosul”, după ce acesta a pomenit despre activitatea Guvernului condus de Maia Sandu.

Unii aleși ai poporului s-au sculat în picioare și au început să se îmbulzeazcă pe scări, făcând zgomot în continuare.

Șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, s-a văzut nevoită să întrerupă ședința pentru jumătate de oră. După pauză, însă, unii deputați au continuat să strige. „Dacă veți continua cu minciunile,vă vom întrerupe din nou”, au avertizat aceștia.

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, este prezentată și urmează a fi supusă votului moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, semnată de Platforma DA și PAS.

Pe 14 iulie, Platforma DA a semnat o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul. A doua zi, Maia Sandu și Pavel Filip s-au întâlnit, pentru a discuta despre situația politică din țară și moțiunea înaintată de Platforma DA. Filip a declarat că „schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PD, de către grupările Candu și Șor. Cu atât mai mult, atât PAS, cât și PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputații corupți și au condamnat traseismul politic”. Totodată, liderul democraților a precizat că nu crede în altruismul celor din Pro-Moldova, care au declarat că vor susține moțiunea Platformei DA

La scurt timp, PAS a anunțat că va susține moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Maia Sandu a menționat că nu a reușit să-l convingă pe Filip să voteze moțiunea, însă „e clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă”.

Anterior, Maia Sandu declarase că PAS va lua o decizie pe moțiune în momentul când vor exista 51 de voturi. „Presiunea trebuie pusă pe PD, nu pe noi”, a precizat aceasta.

La 17 iulie, toți cei 37 de deputați ai PSRM au semnat un angajament public de a nu vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.


Pub