(video) Scandal în Parlament pentru accesul presei în sală: „Vreți să facem centru Covid aici?” „Nu suntem la piață”

Accesul presei în sala de ședințe s-a votat după minute în șir de scandal și haos în Legislativ. Opoziția a blocat prezentarea raportului de către prim-ministru, cerând acces pentru presă în sala de plen. Președinta Parlamentului a propus votarea accesului a unui operator de la fiecare instituție media acreditată. Propunerea a fost auzită însă după mult scandal, fiind votată într-un final de majoritatea deputaților.

Foto: UNIMEDIA

Presa a cerut accesul în sala de ședințe după ce transmisiunea live a fost întreruptă în timpul pauzei, anunțată din cauza scandalului din Legislativ. Unii deputați spun că în pauză ar fi avut loc și îmbrânceli, iar, în consecință, jurnaliștii au cerut acces direct în sala plenară.

După lungi discuții în contradictoriu dintre parlamentari, timp în care Zinaida Greceanîi încerca să vină cu o propunere, deputații s-au calmat și au luat o decizie.

„E o mare rușine ce se întâmplă astăzi în Parlament. Regulamentul privind accesul în sală a jurnaliștilor a fost votat încă pe timpul lui Candu. Candu ești cam extremist de la o vreme. Ia și de liniștește. Noi și așa suntem 120 în sala. Mai aducem presa, facem un Centru de Covid aici?”, a declarat democratul Dumitru Diacov.

„Propun să votăm accesul în sală a câte unui operator de la fiecare instituție acreditată!”, a spus șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi.

„Nu se putea așa de la început?” a întrebat opoziția.

„Păi dacă nu mi-ați dat voie până acum să spun niciun cuvânt!”, a replicat Greceanîi.

Cu votul majorității deputaților, a fost permis accesul în sală a jurnaliștilor, care, le fel, protestau la ușa plenului Parlamentului. Deputații din opoziție au aplaudat jurnaliștii, în momentul când au intrat în sala plenului.


Pub