(doc) Regimul special instituit în penitenciarele din țară, prelungit cu 30 de zile

Regimul special instituit în penitenciarele din țară a fost prelungit până pe 15 august, anul curent. Decizia a fost luată în scopul implementării măsurilor de prevenire și control al infecției coronavirus de tip nou. Astfel, în continuare se înterzice transferul deținuților la cererea personală a acestora și/sau rudele către alte instituții penitenciare cu anumite excepții, iar coletele vor putea fi recepționate respectând niște reguli.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, deținuților le este interzis accesul între sectoarele de detenție fără respectarea regulilor de protecție individuală stabilite de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

Primul caz de Covid-19 în rândul deținuților a fost confirmat 11 iulie. Acesta a fost monitorizat după ce avocata sa a fost depistată pozitiv la Covid-19. Cei doi ar fi contactat în perioada 29.06–06.07.2020, în timpul proceselor de judecată, iar la data de 9 iulie deținutul nu ar întrunit niciun simptom specific infecției cu Covid-19.

Colegul de celulă al lui Oleg Pruteanu a fost confirmat la Covid-19 la 12 iulie. Cei doi au fost aduși la Institutul de Medicină Urgentă, în stare gravă. Potrivit purtătoarei de cuvânt din cadrul instituției, Dorina Arsene, erau internați secția Terapie Intensiva.

anp.gov.md / Sursa:anp.gov.md
anp.gov.md / Sursa:anp.gov.md


Pub