(video) Noi detalii despre accidentul de la Piatra, soldat cu trei morți. În ce stare se află copilul primăriței

Noi detalii despre accidentul fatal care s-a produs în noaptea de duminică în comuna Piatra din raionul Orhei. Fiul de 14 ani al primăriței comunei Piatra, Mariana Ţugui, a fost transportat în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Foto: Facebook

Copilul de 14 ani este internat în stare gravă în secția de reanimare de la Institutul Mamei și al Copilului din capitală. „Acesta nu este conștient. Starea sa nu s-a schimbat de când a fost adus”, a declarat pentru UNIMEDIA purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu.

Acesta ne-a spus că băiatul are traumatisme craniocerebrale, ale cutiei toracice și fracturi ale membrelor inferioare. „Va fi sub supraveghere permanentă în aceste zile. Este foarte greu de făcut careva pronosticuri.”

Potrivit poliției, șoferul în vârstă de 30 de ani, fiind în stare de ebrietate avansată la volanul unei Mazda, a încercat să facă o manevră de depășire, însă a accidentat patru pietoni care se aflau pe marginea drumului.

În urma impactului, două femei, în vârstă de 49 și, respectiv, 60 de ani, au decedat pe loc, iar a treia femeie, în vârstă de 21 de ani, a decedat la spital. De asemenea, a fost spitalizat și un minor de 14 ani, care se afla împreună cu victimele. Ulterior s-a dovedit că băiatul este fiul primarei, Mariana Țugui.

Oamenii legii spun că șoferul avea o concentrație de alcool în aer de 1,33mg/l. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare până la 12 ani.


Pub