O tonă de alcool etilic contrafăcut, depistat de polițiști. Etanolul era comercializat pe teritoriul municipiului Bălți

Doi bărbați, unul originar din Bălți și altul din Drochia, au fost reținuți de polițiștii de la Bălți, după ce ar fi fabricat și transportat spre comercializare alcool etilic. Polițiștii au urmărit activitatea celor doi timp de o lună, iar la 15 iulie curent, la intrarea în municipiul Bălți au stopat mașinile suspecților pentru a fi verificate, unde au găsit mai multe recipiente cu alcoolul etilic contrafăcut.

Foto: politia.md

Oamenii legii au stabilit că este vorba de doi bărbați de 31 și, respectiv, 34 de ani care se deplasau cu automobilele personale de marcă ”Skoda Octavia” și ”Dacia Logan”. Cu aceste mașini bărbații transportau ilegal, spre comercializare, 50 de recipiente din plastic cu volumul de 20 litri fiecare, fără etichete, mărci comerciale sau timbru de acciz. În recipiente se afla lichid incolor, cu miros specific de alcool etilic, volumul total fiind de 1000 de litri.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că alcoolul etilic contrafăcut era destinat spre comercializare pe teritoriul municipiului Bălți. Toată recipientele au fost ridicate, iar poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele și persoanele implicate în această activitate ilegală care pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amenzi de până la 4 500 de lei cu confiscarea atât a alcoolului, cât și a autoturismelor cu care era transportat.


Pub