Cristina Lisnic: Din cele 37 de posturi instalate ilegal în Zona de Securitate, 22 încă mai sunt

Din cele 37 de posturi instalate ilegal de către autoritățile de facto de la Tiraspol doar 22 încă mai sunt. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, în plenul Parlamentului, răspunzând la o întrebare a deputatului Chiril Moțpan în contextul examinării moțiunii de cenzură.

Foto: rnews.md

„Din cele 37 de posturi ilegale, la etapa actuală acestea au fost reduse la 22 de posturi ilegale. Eu în calitate de negocitor șef și inclusiv cu echipa mea și comisia unificată de control nu ne dorim escaladarea situației în zona de securitate, pentru că și în acele conferințe ministerul în formatul 5+2 este indicat expres soluționarea pașnică a conflictului transnistrean. Cred că niciunul din dumneavoastră, care vă aflați în sală, nu vă doriți să ne întoarcem în urmă cu 28 de ani, atunci când prin muniții, armament s-a încercat să avem o soluționare”, a declarat vicepriministra Cristina Lesnic, în timpul ședinței Parlamentului.

Amintim că șeful statului a anunțat că Consiliul Suprem de Securitate va fi convocat săptămâna aceasta. Potrivit acestuia, se vor discuta mai multe subiecte inclusiv despre posturile ilegale din regiunea transnistreană. „Un alt subiect pe care vreau să în pun în discuție, este cumpărarea deputaților. Eu consider că acest subiect este unul ce ține de securitatea statului. Când deputații se cumpără și se vând, iar Parlamentului nu reprezintă voința alegătorilor. Acesta este un subiect ce ține de securitatea statului.


Pub