Igor Dodon, după ce moțiunea a căzut: Sper că Maia Sandu și Andrei Năstase au înțeles că nu a meritat să-și pună semnăturile la un loc cu grupările mafiote

„Prin moțiunea de cenzură de azi opoziția a demonstrat cât de bine i se potrivește numele de Alianța Haosului”, cel puțin asta spune președintele Igor Dodon, după ce moțiunea de cenzură a picat în Parlament.

Foto: UNIMEDIA

Dodon mai spune că cele patru partide „care o compun – PAS, PPDA, Partidul pro Plahotniuc și Partidul Șor – au încercat să își mascheze eșecul și umilința zilei de azi prin justificări inventate, prin provocări degradante pentru forul legislativ și prin discursuri populiste.

Societatea a avut ocazia să vadă ce se ascunde în spatele acestor personaje politice, să vadă că sunt în stare să provoace doar scandal, haos și instabilitate. Moțiunea a căzut pentru că, de la bun început a fost o acțiune fără conținut, o improvizație politică și s-a bazat exclusiv pe scenariul oligarhic de a mai smulge niște deputați din rândul majorității”, a precizat președintele într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului mai punctează că astăzi, oligarhii au primit lecția cuvenită, că banii nu pot cumpăra chiar totul și chiar pe toți.

„Sper că Maia Sandu și Andrei Năstase au înțeles și ei din această experiență umilitoare că nu a meritat să-și pună semnăturile la un loc cu grupările mafiote reprezentate de Pro Moldova și Partidul Șor, la un loc cu hoții miliardului, nu a meritat să-și păteze numele căzând în capcana acestora.

Cred că acum e important să învățăm cu toții din ceea ce s-a întâmplat, atât cei din opoziție, cât și cei de la guvernare, să lăsăm în urmă aceste evenimente penibile și să vedem ce se poate face bun pentru oameni mai departe.

În Parlament avem în acest moment doar patru partide politice autentice: PSRM, PDM, PAS și PPDA. Pentru a îmbunătății lucrurile în țară, e necesar ca PSRM și PDM, ca partide de guvernare, să aibă un dialog constructiv cu partidele veritabile de opoziție, PAS și PPDA, să discute despre obiecțiile pe care acestea le au în privința activității guvernării și să intervină acolo unde se poate pentru a face modificările necesare”, a mai adăugat liderul statului.

Igor Dodon mai precizează că este gata sprijine orice soluție propusă de aceste patru partide, un dialog între ei și este gata să sprijine soluțiile identificate, dar exclude cu toată fermitatea orice dialog cu partidele „mafiote din Parlament, cele conduse și finanțate de Șor și Plahotniuc”.

„Apelul meu către forțele politice sănătoase din Parlament este să identifice rapid, pe calea dialogului, cele mai bune soluții ca Moldova să depășească cu bine această perioadă complicată generată de pandemie. Niciun partid nu este perfect și nu deține adevărul suprem, dar fiecare din cele patru partide poate veni cu propuneri realiste și constructive pentru a le face oamenilor viața mai ușoară”, a încheiat Dodon.

Amintim că moțiunea împotriva Guvernul Chicu a căzut astăzi în plen, după ce nu a acumulat numărul de voturi.


Pub