UK: Familia unui băiețel care a rămas cu dizabilități grave după naștere va primi despăgubiri de 37 de milioane de lire sterline

Sistemul britanic de sănătate va plăti 37 milioane de lire sterline ca despăgubiri părinților unui copil al cărui creier a fost grav afectat în urma unei erori medicale, după ce unul dintre spitalele de top din țară și-a recunoscut vina într-unul din cele mai răsunătoare cazuri de neglijență din Marea Britanie, relatează The Independent, citat de digi24.ro.

Foto: GettyImages

Spitalul Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation a recunoscut că au fost făcute greșeli care au condus la un handicap grav al copilului, care va avea nevoie de îngrijire continuă pentru tot restul vieții. Despăgubirea este considerată una dintre cele mai pe care trebuie să le plătească NHS.

Aceasta, în condițiile în care mai multe maternități din Marea Britanie s-au aflat în mijlocul unor scandaluri legate de malpraxis

Băiatul s-a născut în 2013. Personalul medical nu a observat că fătul nu era în poziția potrivită pentru o naștere naturală. După ce moașele au văzut acest lucru, mama a fost băgată de urgență în operație de naștere prin cezariană.

În tot acest timp, însă, creierul bebelușului a rămas fără oxigen, suferind leziuni cerebrale permanente. Băiatul a rămas cu dizabilități complexe și are nevoie de doi îngrijitori atât în timpul nopții, cât și în timpul zilei.

De asemenea, familia sa a fost nevoită să se mute pentru a se asigura că băiatul poate fi îngrijit în mod corespunzător.


Pub