Mai mulți angajați ai Centrului pentru Copii cu Dizabilități din Orhei, infectați cu Covid-19. Copiii sunt monitorizați și puși în izolare

Focar de infecție la un Centru de Plasament temporar pentru Copii cu Dizabilități, din Orhei. Mai mulți angajați s-au îmbolnăvit de Covid-19, iar unul a decedat. Informația a fost confirmată și oferită de către Ministerul Sănătății.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, potrivit datelor, 6 angajați au fost confirmați pozitiv la coronavirus, dintre care 4 sunt spitalizați, iar una se tratează la domiciliu. În același timp, un angajat, în vârstă de 70 de ani, a decedat, pe fundalul mai multor boli.

Primul caz confirmat de COVID-19 a fost înregistrat pe data de 6 iulie, iar în instituție au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, spun cei de la Ministerul Sănătății.

Responsabilii afirmă că s-au luat măsuri de dezinfecție, se efectuează triajului zilnic al angajaților, iar copiii sunt în izolare.

„Menționăm că, instituția este asigurată cu echipament de protecție personală și dezinfectanți, puse la dispoziție atât de MSMPS, cât și din donații”, se arată în reacție.

Pe data de 15 aprilie au fost recepționate 50 de costume de protecție, 50 de măști respiratoare FFP2 și 20 de viziere, iar pe data de 08 mai, instituția a primit 1000 de măști medicale și 100 de costume de protecție medicală. Totodată, din donații, instituția a primit 550 l dezinfectant, 50 viziere, 200 costume de protecție, 1000 măști de unică folosință, 200 bonete medicale, 400 perechi bahile, 4 termometre cu infraroșu.


Pub