Ion Terguţă: Astăzi politicienii au fost din nou pitici

Respingerea moțiunii de cenzură a fost o greșeală uriașă, iar politicienii au demonstrat că sunt din nou pitici și nu au fost în stare să schimbe guvernarea în Republica Moldova. Cel puțin asta spune secretarul partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Ion Terguță, formațiune care a inițiat moțiunea împotriva Guvernului Chicu.

Foto: IPN

Terguța spune că moțiunea de astăzi este o viziune asupra perspectivei democratice a Republicii Moldova și a viitorului „pe care îl proiectăm acum prin acțiunile noastre.

Am încercat să ne opunem unui risc iminent, consecințele căruia ne vor costa eforturi colosale în următorii ani. Astăzi s-a făcut o greșeală uriașă. Politicienii au fost din nou pitici. Igor Dodon și-a păstrat guvernul și va putea liniștit să-și construiască strategia de campanie. Ea nu se rezumă la discursuri și concepte de viitor. Ea implică utilizarea resurselor administrative, folosirea banului public și a instituțiilor statului, pentru a păstra puterea în mâinile unui grup odios și străin intereselor noastre. Igor Dodon și-a început mandatul cu depuneri de flori la mormintele cazacilor și l-a încheiat cu lovirea în stradă a veteranilor războiului de pe Nistru. Ce va urma? Am fi preferat să nu știm acest răspuns și cu atât mai mult, să-l trăim”, a punctat Terguța.

Acesta mai spune că nimeni nu ne poate oferi garanția că electoratul va ști să taxeze în viitor un astfel de comportament. „Politicul responsabil avea obligația să prevadă acest lucru, în special pentru faptul că tentația electoratului de a se lăsa corupt, din varii motive, este prea mare. Dodon știe și mizează pe acest fapt. Vom avea o campanie grea. La fel, sau mai grea, decât cele cu care ne-au obișnuit Voronin sau Plahotniuc. Astăzi râd sau fac bancuri doar nebunii. Oamenii raționali tușesc apăsat în pumn și gândesc soluții. Avem o țară pe care avem obligația să o facem prosperă, iar libertatea ar trebuie să ne definească”, a conchis Ion Terguța.

Amintim că moțiunea împotriva Guvernul Chicu a căzut astăzi în plen, după ce nu a acumulat numărul de voturi.


Pub