14:45:43 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // "Graba cu care actuala coaliție dorește să se spele pe mâini de moțiunea opoziției contra Guvernului Chicu este cel puțin suspectă"

Actualitate 20.07.2020 12:55 Vizualizări2496 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE //


Biroul Permanent a decis să convoace astăzi, la 14.00, în ședință specială Parlamentul pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, depusă săptămână trecută de către PPDA și PAS.
"Ședința specială la care se va examina moțiunea este convocată luni, într-o zi în care cei mai mulți dintre deputați se găsesc în teritoriu, la audiențe, la întâlniri cu cetățenii (art.102), astfel încât graba cu care actuala coaliție dorește să se spele pe mâini de acțiunea partidelor de opoziție contra Guvernului Chicu este cel puțin suspectă, iar în realitate premeditată. Se vede de la o poștă teama guvernării de a fi măturată de la butoane, dar și crasa complicitate a celor două partide (psrm-pd), care continuă să producă pe bandă rulantă aplicarea abuzivă a Regulamentului și diverse șarlatanii de procedură, doar pentru a-și păstra controlul asupra agendei legislative, este reală. Deputatul sechestrat pentru ”devieri ideologice” continuă să se găsească sub o formă de arest la domiciliu, un abuz de neimaginat într-un stat guvernat de lege, iar acțiunile procuraturii care ar fi trebuit să investigheze cazul lui rămân învăluite într-o pâclă de ambiguități și promiscuitate.
Este revoltător că nu au clintit cu nimic poziția Biroului Permanent nici faptul că o întreagă fracțiune parlamentară a intrat, de astăzi, în carantină, urmare a două teste pozitive de Covid-19. Orice om normal ar fi trebuit să se alerteze la faptul că opt deputați sunt în carantină, iar doi dintre cei depistați pozitiv au participat joia trecută la ultima ședință a Parlamentului, s-au afișat în comisii și au participat la vot. Circumstanțele vorbesc despre frica guvernării de a fi măturată de la butoane, iar anumiți cinovnici demonstrează (prin fapte, nu vorbe) că se preocupă exclusiv de interesele lor, nu de sănătatea publică, și nici măcar a deputaților pe care aceștia prin complicitate le-au acumulat", afirmă deputatul Igor Munteanu.

Menționăm că actuala conducere socialistă a Parlamentului aplică standarde duble în raport cu opoziția. Atunci când democratul Eugeniu Nichiforciuc s-a infectat cu COVID-19, fracțiunea PD nu a fost împiedicată să participe la ședința Parlamentului. Abia după câteva zile Parlamentul a intrat în carantină pentru două săptămâni. Astăzi, însă, deputații Partidului "Șor" nu sunt lăsați să intre în sediul Legislativului fără testul negativ la noul coronavirus, după ce doi colegi de-ai lor s-au infectat cu COVID-19.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md