Linkuri accesibilitate

La sfat cu pensionarii, la Oficiul Poştal


M-am dus vineri la Oficiul Poştal ca să trimit un colet şi când am ajuns acolo… am boldit ochii. Erau vreo 50 de oameni, cu precădere pensionari sexa-septua-octogenari, care făceau coadă acolo. Făceau coadă afară, în căldura sufocantă, deoarece înăuntru, din cauza coronavirusului, nu puteau intra mai mult de 3-4 oameni.

Mărturisesc că am făcut coadă vreo 40 de minute, timp în care am discutat cu câţiva pensionari sfătoşi...

Mărturisesc că am făcut coadă vreo 40 de minute, timp în care am discutat cu câţiva pensionari sfătoşi. Aceştia mi-au confirmat că vin la poştă pentru a-şi plăti facturile şi pentru a-şi lua pensiile. I-am întrebat de ce nu cer ajutorul progeniturilor pentru a plăti facturile pe net şi mi-au spus că nu au încredere în aşa ceva. Recunosc că eu însumi eram, acum doi ani, un soi de Toma Necredinciosul care venea să-şi plătească facturile la poştă, dar acum îmi dau seama că asta e o risipă inutilă de energie.

Mi s-a făcut milă de aceşti pensionari. Ei vin la poştă ani de zile şi stau în rânduri lungi, iar acum se mai adaugă şi pericolul coronavirusului. În mod normal, anume acum, în vremea pandemiei, ar trebui să se facă ceva pentru a-i scuti pe aceşti oameni de cozile infernale.

Oficiul Poştal e pentru transferuri de bani, pentru colete...

La rigoare, aceştia ar putea să-şi plătească facturile pe net cu ajutorul rudelor sau al statului. Şi ar putea să-şi primească pensiile pe carduri, cu ajutorul statului. Asta ar fi trebuit să se întâmple într-o ţară normală. Oficiul Poştal să nu fie luat cu asalt de bătrâni şi să se ocupe mai puţin de pensii şi facturi. Oficiul Poştal e pentru transferuri de bani, pentru colete.

Eliberându-i pe bătrâni de corvoada asta cu facturile şi pensiile, le-am uşura vieţile şi lucrătorilor din Oficiile Poştale. Chiar nu se poate face nimic? Chiar vor face coadă bătrânii la poştă toată viaţa?

XS
SM
MD
LG