Permise de conducere falsificate depistate la vama Giurgiulești-Galați

Permise de conducere falsificate depistate la vama Giurgiulești-Galați

Două permise de conducere au fost trimise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico–juridice, după ce s-a identificat lipsa elementelor de protecție, informează Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Ilegalitatea s-a consemnat pe data de 11 iulie curent, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați pe sensul de ieșire din Republica Moldova.
Unul din permisele de conducere ar fi fost eliberat de către autoritatea națională și depistat în timpul controlului de frontieră printre lucrurile personale ale unui tânăr din raionul Anenii Noi.
Fiind audiată, persoana în cauză a comunicat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, întrucât actul era pe numele fratelui său, căruia urma să-l transmită. Cel din urmă se află pe teritoriul Germaniei.
Cel de-al doilea permis, care ar fi emis de către instituția competentă din Ucraina, a fost găsit asupra unui tânăr de 25 de ani, originar din municipiul Comrat. Acesta se afla în calitate de pasager al unui microbuz pe ruta Republica Moldova – Germania. El și-a perfectat actul încă în anul 2018, când s-a aflat la niște rude în Ucraina.
Ca urmare a celor întâmplate, ambele acte au fost ridicate și expediate laboratorului tehnic-juridic pentru efectuarea expertizei.
Polițiștii de frontieră continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed