Deputații din fracțiunea Partidului Șor nu au fost lăsați să participe la ședința Legislativului: „Abuz vădit, cu substrat politic”

Irina Odobescu
20/07/2020
telegraph.md

Majoritatea deputaților din fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Șor nu a fost lăsată să participe la ședința de luni a Legislativului, în cadrul căreia urmează să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. După ce parlamentarii Igor Himici și Vladimir Vitiuc au fost diagnosticați cu Covid-19, fracțiunea parlamentară a fost anunțată că poate participa la ședința plenului, doar dacă deputații prezintă rezultatele negative ale testelor la noul tip de coronavirus

La ședință s-a prezentat deputata Marina Tauber, care s-a arătat nemulțumită de decizia conducerii Legislativului de a condiționa accesul deputaților formațiunii în clădirea Parlamentului. În replică, președinta Zinaida Greceanîi a punctat că deputații din Partidul Șor care nu au simptome pot participa la ședința în plen.

Într-un comunicat de presă, partidul Politic Șor califică decizia conducerii Parlamentului de a condiționa participarea deputaților fracțiunii Șor la ședința în plen drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului.

„Partidul Politic Șor califică această decizie nemaiîntâlnită în istoria parlamentarismului moldovenesc - de a interzice accesul deputaților în clădirea parlamentului - drept un abuz vădit, cu substrat politic, scopul fiind de a împiedica cu orice preț, inclusiv pe căi ilegale, demiterea Guvernului. Nu există niciun dubiu că ședința a fost anunțată intenționat pentru această zi, cu scopul de a împiedica participarea la dezbateri a deputaților fracțiunii Șor. Guvernarea înțelege că a pierdut controlul”, scrie în comunicatul emis de fracțiunea parlamentară Șor.

Precizăm că în dimineața zilei de luni, Partidul Șor a anunțat printr-un comunicat că deputații Igor Himici și Vladimir Vitiuc au fost testați pozitiv la coronavirusul de tip nou. 

Irina Odobescu
20/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii