Soția procurorului general adjunct, Ruslan Popov, revine în Procuratură

Anticoruptie.md
20/07/2020

Apărătoarea Iulia Popov, soția procurorului general adjunct, Ruslan Popov, renunță la roba de avocat în favoarea celei de procuror. Informația a fost confirmată pentru portalul Anticoruptie.md de Iulia Popov.

Aceasta a declarat că a avut motive personale să revină în Procuratură. „Am aplicat la concurs și am câștigat. Dar încă nu a fost semnat ordinul de numire în funcție. Am motivele mele personale. Nu văd o problemă, fiecare este în drept să aplice pentru orice funcție pe care și-o dorește și să avanseze”, a precizat Iulia Popov.

Potrivit unor surse din Procuratură, Iulia Popov urmează să activeze în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Oleg Afanasii, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, a spus că deocamdată nu este sigur dacă soția șefului său îi va fi subalternă. „Am auzit că va veni, dar încă nu a ajuns la mine. Dacă va veni, va trebui s-o repartizez la locul de muncă”, a spus Afanasii.

Iulia Popov a primit licența de avocat la 7 aprilie 2016 și a activat în cadrul briroului de avocați Ialoveni. Până la 21 martie 2016, Iulia Popov a activat în calitate de procuroră în raionul Ialoveni.

Numele Iuliei Popov a apărut alături de cel al soțului său în câteva anchete jurnalistice. Ruslan Popov și-a justificat averile prin faptul că a fost ajutat de socrii din Ucraina. Echipa CIJM s-a deplasat în satul de baștină al Iuliei Popov unde au constatat că părinții ei au dus un trai modest.

Anticoruptie.md
20/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii