Polițiștii care au participat la altercațiile de la protestul veteranilor, vizați într-o anchetă de serviciu inițiată de SPIA

Polițiștii care au fost implicați în altercații la protestul de joi din fața Parlamentului, sunt vizați într-o anchetă de serviciu pornită de Serviciului Protecție internă și Anticorupție SPIA, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, la emisiunea „Cutia Neagră”, de la postul de televiziune TV8.

Foto: jurnal.md

„Acțiunile poliției sunt deja sub monitorizarea Serviciului Protecție internă și Anticorupție SPIA, într-o anchetă de serviciu pentru evaluarea corectitudinii și legalității acțiunilor întreprinse de poliție”, a declarat șeful IGP.

Totodată, Maxian a declarat că au fost pornite procese contravenționale pentru nesubordonarea cerințelor poliției, și o procedură pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică de către organizatori și participanți la acțiune.

„Situația respectivă se va examina. Totul a fost fixat video și, respectiv, vom clarifica cum s-a ajuns la astfel de circumstanțe și dacă e așa cum se vehiculează”, a spus șeful IGP.

Amintim că joi veteranii au ieșit la un nou protest în fața Parlamentului, cu lista de revendicări, cerând ca în fața lor să iasă conducerea Legislativului.

Ulterior, în timpul manifestației, între protestatari și oamenii legii au avut loc mai multe altercații, după ce primii au vrut să instaleze corturi în fața Parlamentului. În rezultat, unii dintre manifestanți au fost puși la pământ de către forțele de ordine, care au folosit și gaze lacrimogene.

Zeci de polițiști au fost prezenți la eveniment, pentru a asigura ordinea publică.


Pub