(video) Regimul de autoizolare, menținut. Ministerul Sănătății: Testarea în prima zi a celor veniți de peste hotare nu neapărat confirmă prezența virusului

(update 10:30) Regimul de autoizolare nu va fi eliminat în perioada ce urmează. Potrivit secretarui de Stat în domeniul sănătății publice, Constantin Rîmiș, acest regim este o măsură de sănătate publică care previne răspândirea infecției.

„S-a discutat referitor la testare pentru cei care vin de peste hotare, dar s-a constat faptul că perioada de incubație începe cu 2 zile înainte de simptome și durează 14 zile după apariția simptomelor, în același timp determinarea concentrației virale, dacă se testează în prima zi de contact nu neaparat va duce la prezența virusului, va apărea în 3 - 5 zi. Reieșind din aceste considerente nu se testează, dar se plasează în regim de autoizolare unde se testează”, a declarat Rîmiș.

Foto: UNIMEDIA

(update 10:08) Șeful ANSP a anunțat că astăzi în țară urmează să ajungă un nou lot de teste. Potrivit lui, în stoc au rămas teste pentru câteva zile.

(update 10:08) Până astăzi, 2845 de angajați medicali au fost testați pozitiv, dintre aceștia medici - 686, asistente medicale - 1222, infirmere - 560, personal auxiliar - 283.

(update 10:05) Vârsta medie a persoanelor testate pozitiv este de 47 de ani.

(update 10:01) În Republica Moldova, la moment sunt 5958 de cazuri active. Dintre pacienții internați în spitalele din țară, 363 sunt în stare gravă.


Pub