Pavel Filip: Noi nu avem un milion de dolari să convingem colegii să revină în PD

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că formațiunea sa nu are bani să „recupereze” deputații care au fost cumpărați pentru a trece în alte fracțiuni. Totodată, acesta s-a arătat sigur de faptul că alți parlamentari democrați nu vor pleca din PD, iar cazul cu Gațcan ar demonstra acest lucru. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Pavel Filip neagă declarațiile lui Adrian Candu precum că ar contacta deputații din Pro-Moldova cu îndemnul de a părăsi fracțiunea: „Minciună sfruntată, nu am vorbit cu niciunul dintre colegii care au plecat în grupul Candu. Nu știu dacă altcineva a vorbit, dar noi nu avem argumente de 1 milion de dolari ca să convingem colegii să vină înapoi”.

Totodată, liderul PD consideră că partidele de opoziție de pe eșichierul de dreapta dau dovadă de „miopie atunci când cântă într-o strună cu cei din Pro-Moldova și Șor”. „Întrebarea noastră către opoziția de dreapta: după calculele noastre, între 10 și 15 milioane de dolari au investit deja în achiziția deputaților, pentru a vă oferi toată puterea, să vă voteze prim-ministrul vostru, miniștrii voștri, fără absolut nicio condiționalitate? Eu nu cred într-un asemenea altruism. Poate pentru cei din opoziția de dreapta este scopul instalarea unui guvern, doar că pentru cei care stau în spate, acestea sunt doar mijloace de a obține alt scop, pe care aceștia nici nu îl bănuiesc, eu cred. E ca o istorie de detectiv când citești toată cartea, finalul este unul uimitor, la care nici nu te așteptai. Vreau să le spun că au intrat într-un joc detectiv și lor le pare totul bine și frumos, dar finalul va fi pentru ei foarte surprinzător”, a precizat Filip.

Acesta s-a arătat convins de faptul că deputații rămași în PD nu vor părăsi fracțiunea, nici cu bani, nici fără, adăugând că moțiunea de demitere a Guvernului nu va fi votată de niciun parlamentar democrat. „Nu admit că acest Guvern poate să plece cu votul PD, am încredere totală în actualii deputați din PD, pentru că odată ce s-a trecut cu oferte sau presiuni la PSRM, în PD deja au epuizat toate încercările și nu mai există șanse”, a menționat Filip.

Lidera PAS, Maia Sandu, și cel al Partidului Democrat, Pavel Filip s-au întâlnit ieri, pentru a discuta despre situația politică din țară și moțiunea înaintată de Platforma DA, pentru demiterea actualului Guvern. Filip a declarat că „schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PD, de către grupările Candu și Șor. Cu atât mai mult, atât PAS, cât și PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputații corupți și au condamnat traseismul politic”.

La scurt timp, însă, PAS a anunțat că va susține moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Potrivti Maiei Sandu „e clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă”.

Platforma DA a semnat pe 14 iulie 2020 o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul, cel târziu până la ședința de joi a Legislativului. „Mai sunt șanse pentru un mesaj unit și franc al opoziției pro-europene, în al 12-lea ceas”, a spus vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.


Pub