Filip, despre decizia PAS de a vota moțiunea de cenzură: Maia Sandu a cedat presiunilor

„Maia Sandu a cedat presiunilor și cred că este o mișcare politică a colegilor din Platforma DA”, spune liderul PD, Pavel Filip, cu referire la anunțul PAS că va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Maia Sandu a cedat presiunilor și cred că este o mișcare politică a colegilor din Platforma DA, a unei părți din societate, care tot face presiuni că acest Guvern trebuie să plece și cei din PAS nu vor să acorde acest vot”, consideră liderul PD.

„Nu știu pe ce mizează, ori că vor spune: iată, dacă tot ne-ați rugat, noi am votat această moțiune, dar nu s-au adunat suficiente voturi ca să pice Guvernul”, a mai adăugat Pavel Filip.

Acesta s-a arătat nemulțumit de declarațiile Maiei Sandu, precum că presiunile pentru semnarea moțiunii ar trebui să vină pe democrați și nu pe cei de la PAS: „Nu mi-a plăcut nici mie ce s-a spus, că presiunile trebuie să vină pe PD pentru a acorda voturile necesare. Ce se are în vedere? Ce fel de presiuni pe PD, cele care au fost până acum? Pentru că ele au fost de fapt toate de aceeași manieră – bani investiți, deputați cumpărați, acestea au fost presiunile pe PD”.

Totodată, liderul democraților spune că nu crede în altruismul celor din Pro-Moldova, care au declarat că vor susține moțiunea Platformei DA: „Întrebarea noastră către opoziția de dreapta: după calculele noastre, între 10 și 15 milioane de dolari au investit deja în achiziția deputaților, pentru a vă oferi toată puterea, să vă voteze prim-ministrul vostru, miniștrii voștri, fără absolut nicio condiționalitate? Eu nu cred într-un asemenea altruism. Poate pentru cei din opoziția de dreapta este scopul instalarea unui guvern, doar că pentru cei care stau în spate, acestea sunt doar mijloace de a obține alt scop, pe care aceștia nici nu îl bănuiesc”.

Maia Sandu și Pavel Filip s-au întâlnit ieri, pentru a discuta despre situația politică din țară și moțiunea înaintată de Platforma DA, pentru demiterea actualului Guvern. Filip a declarat că „schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PD, de către grupările Candu și Șor. Cu atât mai mult, atât PAS, cât și PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputații corupți și au condamnat traseismul politic”.

La scurt timp, însă, PAS a anunțat că va susține moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Maia Sandu a menționat că nu a reușit să-l convingă pe Filip să voteze moțiunea, însă „e clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă”.

Anterior, Maia Sandu declarase că PAS va lua o decizie pe moțiune în momentul când vor exista 51 de voturi. „Presiunea trebuie pusă pe PD, nu pe noi”, a precizat aceasta.


Pub