Peste o mie de copii s-au îmbolnăvit de Covid-19 de la începutul pandemiei. 300 dintre ei sunt cu vârsta cuprinsă între 1-5 ani

De la începutul pandemiei numărul copiilor testați pozitiv la noul tip de coronavirus a trecut pragul de o mie de cazuri. Cei mai afectați în acest sens sunt copii cu vârsta cuprinsă între 11 - 17 ani, constituind 41% ( 448 de minori) și urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 1-5 ani, 300 fiind testați pozitiv. Datele au fost prezentate la conferința organizată de ministerul Sănătății de către șeful ANSP.

Foto: UNIMEDIA

„în contextul discuțiilor legate de activitatea grădinițelor, vreau să reamintesc că ponderea copiilor antrenați în proces este una semnificativă. Avem peste 1080 de copii care au făcut infecția și o fac în continuare. Sunt de diferite vârste, aproape a treia parte din copii sunt cei cu vârsta de 1- 5 ani, cei care trebuie să meargă la grădinițe”, a precizat Furtuna.

Totodată, din numărul total de copii infectați cu Covid-19, 89 sunt cei cu vârsta de până la 1 an, iar 250, copii de 6-10 ani.

9De la începutul pandemiei, 177 de femei gravide au fost testate pozitiv la Covid-19.


Pub