(video) Coruperea deputaților - subiect de discuție la CSS, alături de posturile de control instalate ilegal de Tiraspol. Dodon: Acest lucru afectează securitatea statului

Consiliul Suprem de Securitate va fi convocat săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acestuia, se vor discuta mai multe subiecte inclusiv despre posturile ilegale din regiunea transnistreană. „Un alt subiect pe care vreau să în pun în discuție, este cumpărarea deputaților. Eu consider că acest subiect este unul ce ține de securitatea statului. Când deputații se cumpără și se vând, iar Parlamentului nu reprezintă voința alegătorilor. Acesta este un subiect ce ține de securitatea statului.

În ceea ce ține de posturi instalate ilegal. La începutul acestei săptămâni am avut o discuție cu Krasnoselsky. Dumnealui m-a informat că jumătate din aceste posturi au fost închise. Solicitarea mea, a fost și rămâne, de închis imediat și cât se poate de repede, toate posturile, care nu sunt convenite între Chișinău și Tiraspol. Eu înțeleg că ei jonglează cu denumirile, nu sunt posturi de control, sunt posturi de poliție, acestea sunt posturi ilegale”, a declarat președintele.

Igor Dodon spune că acest subiect trebuie să fie soluționat.

Amintim că săptămâna aceasta șeful statului a discutat la telefon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și au stabilit agenda de lucru a „întrevederii bilaterale, planificată pentru sfârșitul lunii iulie”. Totodată, discuțiile s-au axat pe posturile de control instalate în mod unilateral de către Tiraspol. Din 37, câte erau săptămâna trecută, au mai rămas încă 16 posturi, care împiedică libera circulație a cetățenilor, în special din zona de securitate.


Pub