Deputații PSRM au semnat un angajament public de a nu vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Deputații PSRM au semnat, astăzi, o Declarație în susținerea Guvernului condus de prim-ministrul Ion Chicu. Potrivit acesteia, toți cei 37 de parlamentari socialiști și-au asumat angajamentul de a nu vota moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA și semnată, ieri, de PAS.

Foto: UNIMEDIA

Deputații PSRM au semnat o angajamentul în cadrul unei ședințe convocate astăzi. „Vom susține în continuare actualul Guvern, condus de prim-ministrul Ion Chicu. Astfel, ne asumăm public decizia de a nu vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, pe care o promovează Alianța haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor”, se menționează în textul declarației.

Totodată, deputații socialiști au condamnat „tentativele de destabilizare a situației în republică și aruncarea țării într-un haos în plină criză pandemică și economică”.

Vedeți, mai jos, textul integral al declarației:

Platforma DA a semnat, pe 14 iulie 2020, o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul.

Maia Sandu și Pavel Filip s-au întâlnit, pe 15 iulie, pentru a discuta despre situația politică din țară și moțiunea înaintată de Platforma DA, pentru demiterea actualului Guvern. Filip a declarat că „schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți și traseiști, care au fost scoși ilegal cu bani grei din PD, de către grupările Candu și Șor. Cu atât mai mult, atât PAS, cât și PPPDA, s-au angajat în Parlament să nu voteze niciun guvern cu deputații corupți și au condamnat traseismul politic”. Totodată, liderul democraților spune că nu crede în altruismul celor din Pro-Moldova, care au declarat că vor susține moțiunea Platformei DA

La scurt timp, PAS a anunțat că va susține moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Maia Sandu a menționat că nu a reușit să-l convingă pe Filip să voteze moțiunea, însă „e clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă”.

Anterior, Maia Sandu declarase că PAS va lua o decizie pe moțiune în momentul când vor exista 51 de voturi. „Presiunea trebuie pusă pe PD, nu pe noi”, a precizat aceasta.


Pub