„Una a plecat pentru că nu i-am rezolvat problema cu PG, altul - pentru că a pierdut tendere la Apă Canal și la Moldovagaz”. Filip dezvăluie de ce unii deputați ar fi părăsit PD

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, dezvăluie motivele din care au plecat unii deputați din PD, despre care Andrian Candu declarat, anterior, că ar fi părăsit formațiunea pentru că erau nemulțumiți de anumite lucruri. „Știu care este nemulțumirea fiecăruia dintre ei, una a plecat pentru că nu-i pot rezolva problema la Procuratura Generală, altul, - pentru că nu a câștigat niște tendere la Apă Canal și la Moldovagaz”, a precizat Filip, în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

„Domnul Candu spunea că este un grup al nemulțumiților care au plecat din PD primii. Știu care e nemulțumirea fiecăruia dintre ei. Una a plecat pentru că nu-i pot rezolva problema la Procuratura Generală, și a zis ce mai stau eu aici dacă nu poți rezolva nimic cu procurorul General. Altul a plecat pentru că a solicitat să fie depuse la elevatorul lui privat rezervele de grâu ale Guvernului, ca apoi Guvernul să-i plătească în fiecare lună sume impunătoare pentru păstrare. Altul a plecat pentru că socrul lui nu a fost restabilit într-o funcție în care el a dorit foarte mult și fratele nu i-a fost pus în altă funcție și apoi nu a câștigat niște tendere la Apă Canal și la Moldovagaz. Alt coleg care a plecat spunea că a fost în situația să-și vândă automobilul, pentru că în campanie alectorală am avut mari cheltuieli, nu mi-au fost restituite, trebuie să îmi dați acești bani. I-am spus că nu avem de unde. Cum a trecut la Pro-Moldova l-am văzut cu Jeep nou”, a relatat Pavel Filip.

Liderul PD a refuzat să dea numele deputaților, dar a spus că șirul poate continua.

„Cei care au plecat primii veneau la mine și îmi spuneau: domnule președinte, când o să dați orz la cai? Asta ar însemna când o să ne dați bani să avem de cheltuială și am spus că acum suntem în altă situație: dacă înainte cineva dădea orz la cai, acum va trebui altfel, așa funcționează o formațiune politică, se unesc aceeași oameni cu aceleași idei și contribuie fiecare”, a mai adăugat Filip.

Pavel Filip a declarat că este sigur că alți deputați democrați nu vor mai părăsi fracțiunea, iar cazul cu Gațcan ar demonstra acest lucru. „Nu admit că acest Guvern poate să plece cu votul PD, am încredere totală în actualii deputați din PD, pentru că odată ce s-a trecut cu oferte sau presiuni la PSRM, în PD deja au epuizat toate încercările și nu mai există șanse”, a precizat Filip.


Pub