(doc) Șefa unei direcții din raionul Edineț, demisă după ce a ocupat concomitent două funcții publice

Șefa Direcției Educație a Consiliui raional Edineț Galina Musteață a fost eliberată din funcție la 30 iunie anul curent, în baza unei cereri de demisii din propria inițiativă, după ce a fost inclusă în Registrul interdicțiilor al ANI.

Foto: agora.md

La 21 mai 2020, inspectorul de integritate a emis act de constatare cu privire la încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către șefa Direcției Educație a Consiliului raional Edineț. Aceasta ar fi deținut două funcții concomitent - consilier local și șefă a direcției

Conform prevederilor legale, Galina Musteață ar fi trebuit să își soluționeze starea de incompatibilitate, în termen de 30 de zile de la apariția acesteia, acțiune nerealizată de către aceasta, încălcând astfel - Legea privind declararea averii și intereselor personale, Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public și Legea privind statutul aleselui local.

Pe cazul dat, pentru că actul de constatare nu a fost contestat, subiectul vizat a fost inclus în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

În acest context, persoana vizată a fost decăzută din dreptul de a exercita mandatul de consilier local și o funcție publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani, din data eliberării din funcție.

Galina Musteata by UNIMEDIA on Scribd


Pub