(stop cadru) Igor Dodon, despre revenirea lui Șor: Îl așteaptă procurorul. „Ищет полиция, ищет милиция”

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, este așteptat de autorități cu brațele deschise. În cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”, Igor Dodon a spus că acesta fotografia lui Șor este pusă pe toate gardurile din Moldova. Reacția acestuia a venit după ce a fost întrebat dacă se teme de revenirea lui Șor.

Foto: UNIMEDIA

„Cine se teme? Poate se întoarce mai repede, îl așteaptă și procurorul. Cum în cântecul cele: „Ищет полиция, ищет милиция” (tr. Îl caută poliția, îl caută miliția). Îl caută pe Șor peste tot. Pe toate gardurile e fotografia lui. Îi dat în căutare, lasă să vină, ce să-l căutăm noi. De ce să ne temem.

Poate pentru campania cu Maia Sandu va veni și va sta în arest la domiciliu sau se va duce la „Orhei Land” să vândă bilete. Așa cum a făcut anul trecut când s-a înțeles cu Rotschild pe Aeroport. Șor poate să vină doar ca să facă campanie electorală pentru Maia Sandu. Doar Candu i-a propus staff comun. Iaca ca să facă staff comun să ducă foi volante, poate să vină”, a precizat Dodon.

Menționăm că la data de 26 iunie 2019, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare și darea în căutare a lui Ilan Șor. Mandatul de arestare pe numele lui Șor a fost cerut pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului pe frauda bancară. Procurorii au făcut un demers în acest sens la Curtea de Apel Cahul.

Tot la data de 26 iunie 2019, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Amintim că Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.


Pub