CNAS anunță că și sâmbătă va primi cereri pentru reexaminarea pensiilor

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță că și mâine, 18 iulie, specialiştii subdiviziunilor teritoriale vor primi cereri pentru reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă de la persoanele, care şi-au stabilit pensia după 1 ianuarie 1999, dar care au continuat să activeze, realizând un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani. Reprezentanții CNAS anunță într-un comunicat de presă că între orele 07:00 - 16:00, vor activa nu doar specialiștii caselor teritoriale de asigurări sociale, dar şi angajaţii Centrului de Apel.

Foto: UNIMEDIA

Până acum din cele 13 575 de cereri estimate, 12540 au fost recepționate, cele mai multe fiind din Chișinău și Bălți.

Potrivit unui comunicat emis de CNAS, cererile acumulate de la beneficiari se prelucrează şi se aprobă deciziile pentru plată. În acest context, precizează că majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea salariului din care au fost achitate contribuţii de asigurări sociale.

Aceștia atenționează potenţialii beneficiari de această prestaţie socială, că persoanele care din diferite motive nu vor reuşi să depună solicitarea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă până la sfârşitului lui iulie, îşi pot realiza acest drept şi în lunile următoare. Potrivit legislaţiei în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale conform vizei de domiciliu.


Pub